„Măria Sa Clientul să plece mulţumit de la noi, şi cel mai important, să se şi întoarcă la noi”
Oraşul are o poveste. Oamenii au poveştile lor, aşa cum şi restaurantele au istoria lor. O poveste frumoasă are şi restaurantul din centrul oraşului, Leo, care a împlinit în octombrie 12 ani. Povestea Leo a început în 1998, când doi asociaţi, Adi Dascăl şi Orban Iosif, ajunşi la o experienţă în domeniul alimentaţiei publice, au încercat să vină cu ceva nou, atacând segmentul de restaurant. Au găsit un spaţiu disponibil, fostul magazin cu produse de carne Hermes, situat în Piaţa Trandafirilor, zid în zid cu restaurantul Mureşul, un punct de reper în ce priveşte alimentaţia publică din Târgu Mureş, dar care, în 1998 pierduse foarte mult din viteză. Astfel cei doi au pus bazele restaurantului Leo.
„Ideea noastră a fost să facem un restaurant, plecând de la experienţa noastră în fast food, să ne axăm pe un segment nou, un restaurant care să aibă o gamă mai mare de produse de tip autoservire. Am deschis în 25 octombrie 1998, şi a fost puţin şocant deoarece foarte mulţi erau speriaţi de geamurile mari, de transparenţa restaurantului, lucru care nu era până la acel moment familiar târgumureşenilor,” ne-a declarat Adi Dascăl.
Vâzând că sistemul de tip autoservire nu dădea roade, s-a trecut pe sistemul cu ospătari, precum şi implementarea unor noi strategii pentru atragerea clienţilor.
„După doi ani am introdus un concept nou, cel de leu greu. Atunci se discuta de acea reconvertire a monedei naţionale, şi am lansat o promoţie care a avut foarte mare succes, fiecare client la o anumită sumă de consumaţie primea un talon. Adunând mai multe taloane, împreună cu bonul de casă primea o gratuitate,” a precizat Dascăl.
Bucătăria tradiţională
Unul din factorii esenţiali aprofunaţi de cei de la Leo a fost poziţionarea pe bucătăria tradiţională,