Oare de ce bărbaţii sunt atât de sensibili când vine vorba de luciul maşinii, în vreme ce, când îi pui la spălat haine (la maşină, de altfel), brusc se simt jigniţi?
Pentru a preîntâmpina eventuale crize de cuplu, vă ofer câteva reguli de utilizare a maşinii de spălat, dar şi câteva sfaturi practice. Pentru bărbaţi. Toate, spre păstrarea dragostei… imaculată!
Primul pas, şi cel mai important: hainele, odată date jos, se pun în coşul de rufe, şi nu se aruncă pe podea, pat, canapea, scaune sau pe fotolii.
Înainte de a vă apuca de treabă, trebuie să sortaţi rufele, după cum urmează: haine albe, colorate, sintetice, delicate, de lână. Nu uitaţi că indicaţiile de spălare de pe etichetele hainelor trebuie să fie respectate întocmai! Altminteri, riscaţi să purtaţi tricourile deasupra burţii sau să nu vă mai încapă pantalonii.
Petele dificile de pe haine, de la ketchup, cola, iarbă, cafea şi până la ruj, se scot cu un înălbitor corespunzător fiecărui tip de ţesătură, înainte de spălarea hainelor la maşină. Întregul proces, însă, se face manual. Pentru protecţia mâinilor, puteţi folosi mănuşi de cauciuc. În general, înălbitorii atacă pielea. După spălarea în prealabil cu înălbitor, conform indicaţiilor de pe recipient, rufele se clătesc bine. Evitaţi, astfel, ca substanţa rămasă în ţesătură să intre în contact cu celelalte haine.
Înainte de introducerea rufelor în maşina de spălat, acestea trebuie căutate în buzunare, temeinic, pentru a nu scăpa vreo agrafă rătăcită, de birou, desigur, chei, bani, pachetul de ţigări, bileţele/hârtiuţe, stick-uri, beţigaşe de urechi sau orice alte obiecte de mici dimensiuni care şi-ar găsi locul în buzunarele voastre. În caz contrar, acestea pot deteriora utilajul.
În plus, recomand ca hainele să fie închise la nasturi, capse sau fermoare, pentru a nu se deforma.
Acum… Dacă vă aflaţi în faţa unui munte d