Reprezentanţi ai unor asociaţii locale din Turda, Cluj-Napoca, şi Braşov precum și ai Fundaţiei ADEPT din Saschiz (Mureş) au participat joi la o dezbatere cu tema „Slow Food în judeţul Alba“.
Conceptul Slow Food este sinonim cu hrana bună, curată şi corectă. Acest lucru înseamnă că hrana trebuie să aibă un gust bun, trebuie să fie produsă într-o manieră curată care să nu dăuneze mediului înconjurător, animalelor şi sănătăţii oamenilor, iar producătorii trebuie să primească o compensaţie echitabilă pentru munca lor.
Dezbaterea a fost organizată de Consiliul Judeţean, iar participanţii au experienţă în implementarea conceptului prin activităţi diverse, de la educaţia tinerilor pentru o hrană sănătoasă şi până la promovarea patrimoniului gastronomic şi cultural local în evenimente locale şi internaţionale.
Scopul întâlnirii a fost promovarea conceptului Slow Food în judeţul Alba şi încurajarea unui stil de hrană sănătos, prin consumul produselor obţinute în manieră nedăunătoare pentru mediu.
„Conceptul se încadrează foarte bine în rândul activităţilor promovate de Consiliul Judeţean Alba pentru dezvoltarea spaţiului rural, precum Târgul Apulum Agraria, Târgul Gustos de Alba, Piaţa volantă din Alba Iulia, schimburile de experienţă între fermieri sau informările periodice şi întâlnirile realizate cu aceştia“, a spus George Şinca, purătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean.