Conducerea companiei s-a bazat pe optimizări ale cheltuielilor şi atragerea de noi clienţi.
Operatorul Oil Terminal a raportat pentru anul 2010 un profit net de 2,25 milioane lei, de trei ori mai mare decât cel obţinut în 2009 (738.545 lei). Potrivit raportărilor, veniturile au crescut cu 3,1%, la 135,12 milioane lei, iar cheltuielile totale s-au majorat cu 1,5%, la 131,42 milioane lei. „2010 a fost poate cel mai crunt al crizei", recunoaşte directorul general al companiei, Silviu Wagner. Pentru ca societatea să rămână totuşi pe profit, acesta a dispus reducerea bugetului de cheltuieli în toate sectoarele de activitate. Nu s-au mai făcut decât achiziţii punctuale, stocurile fiind diminuate drastic.
Au fost reduse şi achiziţiile pentru reparaţii, dar şi cheltuielile cu investiţiile, la cele strict necesare. Printre acestea se numără construirea unui recuperator de gaze (care permite Oil Terminal să opereze peste 10.000 de tone de benzină pe an), finalizarea sistemului de supraveghere video în depozitul nord (care a însemnat reducerea costurilor cu firma de pază cu 50.000 de euro lunar). Au fost revizuite toate contractele de achiziţii şi prestări servicii, foarte multe fiind reziliate sau renegociate substanţial. S-au redus şi cheltuielile cu energia electrică, apă şi gaze. Cheltuielile cu perso-nalul nu s-au diminuat, dar nici nu au depăşit bugetul. Pentru 2011 s-a negociat o creştere salarială de 3,2%. În plus, anul trecut s-a plătit şi datoria de 34 milioane lei către furnizori, moştenită de la fosta conducere, din iulie 2009. În 2010 s-au încheiat trei contracte noi, cu firmele Glencore London, Daxin Petroleum Singapore şi Select Energy Hamburg.
Primul rezervor după 35 de ani
Oil Terminal va construi anul acesta primul rezervor de după 1975. Este vorba despre un rezervor care va putea aborda toată gama de produse petroliere, de 10.000 mc,