Guvernul belgian intenţionează să adopte o serie de măsuri pentru a putea controla mai bine preţurile finale la energie, a declarat ieri ministrul belgian al Energiei, Paul Magnette, transmite agenţia AFP, citată de Agerpres. Domnia sa a dat exemplul Olandei, unde furnizorii cer mult mai rar majorarea tarifelor, iar acestea din urmă trebuie motivate. În plus, potrivit oficialului citat un astfel de mecanism nu numai că ar proteja atât puterea de cumpărare a gospodăriilor dar ar avea şi efect pozitiv asupra inflaţiei.
Săptămâna trecută, Banca centrală a Belgiei s-a declarat îngrijorată de nivelul ridicat al inflaţiei, 2,3% în 2010, cel mai ridicat nivel din rândul statelor din zona euro, precizând că aceasta se datorează în parte şi ponderii importante a energiei în coşul de consum. Piaţa belgiană de energie este dominată de "Electrabel", o filială a gigantului francez "GDF Suez", care beneficiază de un cvasi-monopol şi este deseori criticată pentru tarifele sale considerate prea mari.
A.G. Guvernul belgian intenţionează să adopte o serie de măsuri pentru a putea controla mai bine preţurile finale la energie, a declarat ieri ministrul belgian al Energiei, Paul Magnette, transmite agenţia AFP, citată de Agerpres. Domnia sa a dat exemplul Olandei, unde furnizorii cer mult mai rar majorarea tarifelor, iar acestea din urmă trebuie motivate. În plus, potrivit oficialului citat un astfel de mecanism nu numai că ar proteja atât puterea de cumpărare a gospodăriilor dar ar avea şi efect pozitiv asupra inflaţiei.
Săptămâna trecută, Banca centrală a Belgiei s-a declarat îngrijorată de nivelul ridicat al inflaţiei, 2,3% în 2010, cel mai ridicat nivel din rândul statelor din zona euro, precizând că aceasta se datorează în parte şi ponderii importante a energiei în coşul de consum. Piaţa belgiană de energie este dominată de "Electrabel", o filială a gigantului f