La Bursa din Sibiu, cu o zi inainte de finalul saptamanii, cotatiile futures ale celor mai lichide produse s-au depreciat, evolutia fiind una sub influenta scaderilor de pe bursele europene si a stirilor din piata muncii din SUA, in partea a doua a zilei. Acest climat a tinut investitorii in expectativa, volumul de transfer situandu-se, la ora 17.15, la putin peste 1.700 contracte cu o valoare de aproape 5 milioane de lei.
Pe segmentul financiar, DESIF5 au evoluat in ton cu directia din piata suport unde actiunea SIF5 s-a devalorizat. Speculatorii au preferat scadenta scurta (martie) pentru strategii, schimband echivalentul a 1,2 milioane de actiuni ale emitentului. La ora 17.15 cotatia DESIF5 martie se deprecia cu 2,24%. Conform culoarului de pret de 44,5 puncte dintre minimul si maximul zilei, vanzatorii DESIF5 au putut obtine pe scadenta mentionata, un randament intra-day de pana la 23%. Pentru scadenta iunie, DESIF5 scadea cu 2,11% in timp ce pentru septembrie si decembrie cotatiile se ieftineau cu 1,36 si 1,98%.
Pentru derivatele pe actiunile Fondul Proprietatea ziua a inceput in mod optimist, cu cresteri, care insa nu au avut forta sa se impuna si, pe fondul presiunii la vanzare, scaderile au reaparut continuandu-se directia de miercuri. Nivelul acestora a fost unul in urcare, astfel ca la ora 17.15 cotatia DEFPR martie pierdea 2,89%, valorand 0,5750 lei iar a DEFPR iunie 3,07%, ajungand la 0,6 lei. Numarul contractelor incheiate pe ambele termene era de 189. Continuarea scaderilor readuce in atentia investitorilor oportunitatea aplicarii de strategii de hedging de portofoliu prin tranzactionarea contractelor futures Fondul Proprietatea la Sibiu, existand participanti la piata care au apelat deja la aceasta solutie, dovada ca numarul pozitiilor futures DEFPR a crescut constant de la lansare lor", a declarat un broker.
Pe segm