Avem nevoie de substanţe antioxidante care să oprească procesul de îmbătrânire al pielii, proces cauzat fie de vârstă, fie de mediul poluat sau de soare, principalul duşman al pielii.
Expunerea prelungită şi bronzul excesiv, este ştiut, îmbătrânesc prematur pielea.
Pentru a avea o piele frumoasă trebuie să ai o alimentaţie echilibrată din care nu trebuie să lipsească vitaminele A, E şi C.
Varianta vegetală a vitaminei A se numeste caroten, care este un pigment de culoare portocalie, prezent în legumele de culoare roşie, porticalie sau verde. Betacarotenul este un precursor de vitamina A, care asigură un aspect frumos al pielii.
Vitamina E este responsabilă cu fineţea şi elasticitatea pielii. Se găseşte în seminţe şi în fructele oleaginoase, dar şi în uleiul vegetal de floarea-soarelui, pe care este bine să îl consumăm crud, ştiut fiind faptul că orice tratament termic distruge aceste vitamine antioxidante.
Vitamina C este cea mai importantă dintre substanţele antioxidante, ea fiiind prezentă în toate fructele şi legumele proaspete. Vitamina C este însă foarte sensibilă la temperaturi ridicate şi cantitatea de vitamina C din produse scade dacă acestea sunt depozitate o perioada mare de timp. La 48 de ore după recoltare, vitamina C este la deja jumătate. Este bine să folosim fructele şi legumele crude.
Licopenul este o substanţă miraculoasă, importantă pentru un aspect frumos al pielii, fiind prezentă în roşii şi în grapefruitul roz.
Avem nevoie de substanţe antioxidante care să oprească procesul de îmbătrânire al pielii, proces cauzat fie de vârstă, fie de mediul poluat sau de soare, principalul duşman al pielii.
Expunerea prelungită şi bronzul excesiv, este ştiut, îmbătrânesc prematur pielea.
Pentru a avea o piele frumoasă trebuie să ai o alimentaţie echilibrată din care nu trebuie să lipsească vitaminele A, E şi C. @