Greutăţile zilnice, problemele familiale, cele emoţionale, lipsa banilor, a unui loc de muncă sau eşecurile într-un proiect personal au reprezentat motivul renunţării la viaţă pentru câţiva gălăţeni. Mai ales acest gen de probleme i-au determinat pe 75 de gălăţeni să recurgă la sinucidere.
Astfel, în registrele Serviciului de Medicină Legală, există înregistrate 75 de cazuri de suicid.
Modalităţile prin care aceşti oameni şi-au pus capăt zilelor sunt în general „clasice". Dintre cele 75 de sinucideri, 68 au avut loc prin spânzurare. Dintre persoanele care şi-au pus ştreangul de gât, 62 au fost bărbaţi şi numai şase, femei.
„Motivele pentru care aceste persoane au decis să moară sunt multe şi diverse. Factorii sunt multipli, pornind de la bani, până la probleme emoţionale. Sunt foarte mulţi bărbaţi care s-au spânzurat. În general această metodă de sinucidere este specifică bărbaţilor. Ei aleg variantele extrem de violente. Asta pentru a merge la sigur", spune Magda Călin, psiholog.
Mai, luna neagră
Alţi doi gălăţeni, o femeie şi un bărbat, s-au sinucis provocându-şi răni cu diferite corpuri tăioase. Femeia s-a sinucis în luna mai, iar bărbatul în luna iunie. Prin defenestrare (aruncare de la înălţime n.a.) a fost înregistrată o singură sinucidere, cea a unui bărbat care şi-a luat viaţa în luna mai.
În anul 2010 a mai existat şi un caz de autoincendiere. Este vorba despre un bărbat care şi-a dat foc, culmea, tot în luna mai.
În acelaşi an au mai fost înregistrate şi două cazuri de intoxicaţii voluntare cu substanţe otrăvitoare. Unul dintre acestea, al unui bărbat, tot în luna mai !
„Orice sezon este bun pentru a finaliza un proiect. În cazul de faţă, în luna mai, care este cea speranţei, aceştia oameni au ales să-şi pună capăt zilelor. Acesta este un semn clar că românul nu mai are niciun fel de sper