Fotbal Club „U“ Craiova SA nu mai inspiră încredere în rândul mediului de afaceri din Bănie. Înainte să accepte o relaţie comercială cu clubul de fotbal, societăţile craiovene încep să facă investigaţii. Aceasta, deoarece zilnic apar noi creditori care nu şi-au primit banii de la clubul finanţat de Adrian Mititelu.
Societatea este sub incidenţa Legii nr. 85/2006 - Legea insolvenţei, dar executarea procedurii de faliment a fost suspendată temporar. Cazul de faliment al clubului a ajuns pe rolul Tribunalului Constanţa, având termen pe 22 februarie. Între timp, creditorii care apelează la justiţie pentru tranşarea problemelor cu „U“ Craiova se înmulţesc.
Numai în ultima lună au apărut două noi sentinţe. Judecătoria Craiova a dispus evacuarea echipei din incinta Complexului Sportiv „Ion Oblemenco“ în contul datoriei de circa 5.000 de euro către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Dolj şi a obligat societatea să plătească debitele restante. Ardia SRL, firma de pază care a asigurat ordinea la partidele de acasă ale echipei, a câştigat şi ea plata unor restanţe în valoare de 126.000 de lei. La sfârşitul anului trecut, S.I. Kompass SRL a câştigat şi ea un proces pentru plata sumei de 10.700 de lei în contul biletelor pentru meciurile de acasă ale „U“ Craiova. La acestea se adaugă câteva procese în desfăşurare.
Primăria Craiova cere instanţei evacuarea echipei de pe stadionul „Ion Oblemenco“ pentru datorii de circa 200.000 de lei, reprezentând taxa de concesiune şi dobânzile aferente. La toate aceste acţiuni în justiţie se numără acţiunile întreprinse de fisc, care a pus sechestru pe terenurile deţinute de club, pe conturile bancare, precum şi pe drepturile federative ale fotbaliştilor, în contul unei datorii de circa 2.000.000 de euro către bugetul de stat.
Joavină, bogat în datorii
Decizii recente în justiţie bagă în fal