Programul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, lansat de Ministerul Sănătăţii în luna august 2010, este considerat de specialişti un adevărat succes. După cinci luni de la iniţierea programului, făcând un prim bilanţ, medicii cardiologi au arătat că 1.293 de pacienţi au beneficiat, gratuit, de tratamentul corespunzător al infarctului miocardic, respectiv dezobstrucţia arterelor coronariene şi introducerea de stenturi (dispozitive care păstrează artera coronariană deschisă). (...)
Programul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, lansat de Ministerul S Publicitate ănătăţii în luna august 2010, este considerat de specialişti un adevărat succes. După cinci luni de la iniţierea programului, făcând un prim bilanţ, medicii cardiologi au arătat că 1.293 de pacienţi au beneficiat, gratuit, de tratamentul corespunzător al infarctului miocardic, respectiv dezobstrucţia arterelor coronariene şi introducerea de stenturi (dispozitive care păstrează artera coronariană deschisă). Cateterismul trebuie practicat în primele 12 ore de la producerea infarctului miocardic, respectiv dezobstrucţia arterelor coronariene pentru introducerea stentului. „Programul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut a fost elaborat şi implementat, în premieră, anul trecut şi se derulează începând cu luna august 2010. Un astfel de program era necesar deoarece diagnosticul şi tratamentul de reperfuzie în infarctul miocardic acut în România se afla sub standardele existente în ţările Uniunii Europene“, a declarat ministrul sănătăţii, dl Cseke Attila. (...) Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
Programul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, lansat de Ministerul Sănătăţii în luna august 2010, este considerat de specialişti un adevărat succes. După cinci luni de la iniţierea programului, făcând un prim bila