Aspectul şI funcţionalitatea au făcut ca în ultimii ani electrocasnicele încorporabile să câştige teren în faţa celor clasice. Un studiu realizat de Baumatic arată că pentru românii aflaţi în căutare de electrocasnice de acest tip, cele mai importante criterii de achiziţie sunt preţul şI numărul de funcţii. În prezent, electrocasnicele de bază au ajuns să aibe peste zece funcţii însă, există câteva de bază, care este important să nu lipsească.
Potrivit studiului, 80% dintre românii care achiziţionează cuptoare built-in aleg varianta electrică a acestora, costul consumului de electricitate a unui cuptor bun fiind mai mic de 50 de bani pe oră. La această caracteristică se mai adaugă şI funcţiile variate pe care cuptoarele pe gaz nu le pot avea, plus că evitarea folosirii gazelor este un avantaj şI din punct de vedere al siguranţei. Potrivit directorului general al Baumatic, Valeriu Cobaschi, atunci când achiziţionează un cuptor electric românii trebuie să fie atenţi la funcţia coacere tradiţională care implică existenţa rezistenţei inferioare şi a celei superioare fără ventilator, funcţia Grill ventilat, cu rezistenţă inferioară ventilată şi funcţia Fan Oven care implică existenţa ventilatorului intern şi a unei rezistenţe circulare care ajută la o coacere rapidă pe mai multe niveluri.
Dacă cuptorul nu are prevazută o rezistenţă circulară, această din urmă funcţie poate fi preluată de coacerea traditională, dar cu ventilator. O funcţie apreciată de gospodine este cea de autocurăţare pirolitică. Aceasta încinge cuptorul până la 500 de grade şI transformă toate resturile rămase în el într-un praf care poate fi îndepărtat cu o cârpă umedă. Pentru a vă asigura că veţi cumpăra un cuptor care să vă îndeplinească cerinţele, trebuie să vă gândiţi mai întâi la ce funcţii doriţi să aibă.
Plita, un alt accesoriu indispensabil în bucătărie, necesită la fel de