Proiectul Alexandrei Corcoz s-a transpus prin producţia la scară industrială a pubelelor de colectare selectivă a deşeurilor de către o firmă din Belgia, specializată în producţia de mobilier pentru companii de primă mână.
Alexandra Corcoz a absolvit în 2010 Universitatea de Artă şi Design din Cluj Napoca, iar din octombrie urmează masteratul la aceaşi instituţie de învăţământ superior.
Stagiu de cercetare în Belgia
Cu un bagaj bogat de cunoştinţe acumulate în anii studenţiei, tânăra a explorat mai multe posibilităţi de cercetare la firme din străinătate. În final, a optat pentru o bursă de tip Erasmus, care i-a asigurat anul trecut un stagiu de cercetare, de patru luni, la o firmă din Belgia, care produce mobilier si accesorii pentru birouri din metal.
„La firma din Belgia am lucrat, în paralel, la mai multe proiecte, însă cel cu pubelele de colectare selectivă a deşeurilor organice, hârtiei şi plasticului s-a bucurat de cel mai mare succes. Având la bază proiectul întocmit de mine, angajaţii firmei au realizat un prototip, care mai apoi a fost acceptat, modificat si adaptat pentru productia in serie. Proiectul a fost realizat exclusiv pentru intreprinderea furnizoare de energie electrica din Belgia“, a afirmat Alexandra Corcoz, tânăra pentru care designul este sinonim cu cuvântul prioritate.
De la prototip, la comenzi la scară industrială
De pubelele de interior proiectate de absolventa de Artă şi Design s-au interesat în scurt timp mari companii din Belgia, iar unele au trecut de la stadiul de prospectare la cel de comandă fermă.
„Compania care furnizează energie electrică în Belgia a făcut iniţial o comandă de 700 de bucăţi, iar ulterior şi-a suplimentat cererea cu încă 500. Firma a stabilit un preţ de 1.800 de euro pentru setul de trei, dar în final a fost negociat la jumătate. Pr