Liderii sindicatelor din judeţ nu sunt atât de bogaţi ca şi şefii lor din Bucureşti. Cu toate acestea, au adunat şi ei mici averi. Singurul care spune că nu-şi va depune declaraţia de avere este liderul dascălilor, Liviu Marian Pop. El declară că e dispus să meargă în instanţă dacă este cazul.
Încă de ieri Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că va controla averile liderilor de sindicate din România. Cum grupe sindicale sunt şi în Maramureş, care au chiar lideri marcanţi şi la nivel naţional, interesul pentru avuţia lor este destul de mare.
Conturi în lei
Liviu Pop, preşedintele Sindicatului din Administraţie Baia Mare şi vicepreşedintele Federaţiei Naţional al Sindicatului din Administraţie, este consilier superior în cadrul Primăriei Baia Mare. Potrivit ultimei declaraţii de avere, pe care a actualizat-o în luna noiembrie 2010, acesta deţine un sfert dintr-un teren de 1.700 metri pătraţi, situat în Târgu Lăpuş pe care l-a primit ca donaţie, şi două apartamente, unul în Baia Mare, în care locuieşte împreună cu soţia şi cele două fete, chiar dacă este divorţat, şi un sfert dintr-un imobil la Târgu Lăpuş, pe care l-a primit tot prin donaţie.
Conduce o Dacia „Solenza“ cumpărată în urmă cu şapte ani şi are două depozite în lei în valoare de 8.000 de lei. Nu are credite, iar venitul din salarii pe anul trecut este de 25.502 lei.
Terenuri şi case
Mircea Ciocan, preşedintele Sanitas Maramureş, este şi consilier judeţean. Potrivit declaraţiei de avere pe care a postat-o pe pagina de internet a Consiliului Judeţean Maramureş, el deţine împreună cu soţia 42.000 de metri pătraţi de teren la Câmpulung la Tisa şi două case de 224 mp în aceeaşi localitate.
Conduce un autoturism Renault achiziţionat în anul 2005, are credite de 12.500 de euro scadente în anul 2017, respectiv în 2019. Pentru că face parte din diferi