Iarna aceasta, Vulcan, Arieşeni, Borsec şi Sinaia sunt localităţile care se bucură de noi instalaţii de transport pe cablu. Programul Ministerului Dezvoltării Durabile şi Turismului continuă. Anii următori, staţiuni precum Borşa, Straja sau Cavnic vor avea o faţă nouă. Cea mai spectaculoasă investiţie nu se anunţă în Parâng, acolo unde statul român este gata să bage circa 80 de milioane de euro, ci în judeţul Vâlcea, la Voineasa.
Pe malul Lacului Vidra, în zona cunoscută de localnici drept Mioarele Coasta Benghii Puru, va fi amenajat un domeniu schiabil unic pentru ţara noastră. Acolo se găseşte în clipa de faţă unul dintre cele mai puţin alterate spaţii montane europene. Prin această investiţie, al cărui beneficiar va fi Consiliul Local Voineasa, va fi amenajat cel mai valoros domeniu schiabil din Carpaţii Meridionali. Ideea acestei noi staţiuni de schi a pornit de la faptul că iubitorii sporturilor de iarnă din judeţul Vâlcea, dar şi cei din Oltenia nu au o variantă modernă pentru petrecerea vacanţelor din perioada Sărbătorilor de Iarnă. Acum, oltenii merg fie la Rânca, fie la Straja. Zona va fi transformată într-un imens parc dedicat sporturilor de iarnă, competitiv pe plan internaţional, completat de cea mai frumoasă zonă de agrement de pe lacurile de acumulare din România. În plus, Voineasa va fi o alternativă serioasă la staţiunile de pe Valea Prahovei.
Din punct de vedere al precipitaţiilor, zona este una foarte bogată. Acest lucru se datorează faptului că Munţii Latoriţa sunt înconjuraţi de alţi munţi înalţi precum Parâng, Şureanu, Cindrel, Lotrului sau Căpăţânii. În plus, expunerea către nord va face ca sezonul de schi să se întindă din decembrie până în aprilie, aşa cum se întâmplă la Straja sau la Sinaia. Alimentarea cu apă a instalaţiei de zăpadă artificială se va face uşor din Lacul Vidra, amplasamentul pompelor fiind proiectat î