După ce premierul Emil Boc a afirmat vineri că raportul interimar al Comisiei Europene (CE) privind Justiţia din România este, de departe, cel mai bun pe care îl are ţara noastră de când este în Mecanismul de Cooperare şi Verificare, autorităţile bulgare au calificat la rândul lor drept "pozitiv" şi "obiectiv" raportul intermediar al CE.
"Pentru prima oară de la existenţa mecanismului de cooperare şi verificare pe Justitie, Comisia Europeană oferă o evaluare pozitivă numărului tot mai mare de puneri sub acuzare şi verdicte în procesele de corupţie la nivel înalt", a subliniat ministrul bulgar al Justiţiei, Margarita Popova.
Ministrul român al Justiţiei a calificat la rândul său raportul drept unul pozitiv, "poate cel mai bun raport tehnic obţinut de la instituirea MCV", ceea ce ar trebui să îndemne la calm şi luciditate.
"Să nu avem impresia că lucrurile sunt în întregime rezolvate. Trebuie să privim raportul în primul rând ca un semnal de apreciere şi de încurajare a instituţiilor şi autorităţilor statului pentru a lucra împreună pentru Justiţie", a declarat Predoiu.
"Raportul conţine şi câteva notări critice cu privire la care trebuie să reflectăm şi să luăm măsurile care se impun în perioada următoare până la raportul din vară şi anume deciziile Parlamentului cu privire la unele cereri ale procurorilor în dosarele de mare corupţie, faptul că nu a fost lansat încă un studiu independent privind sistemul judiciar şi eficienţa acestuia, precum şi limitarea bugetului unor instituţii precum ANI", a mai spus Predoiu.
După ce premierul Emil Boc a afirmat vineri că raportul interimar al Comisiei Europene (CE) privind Justiţia din România este, de departe, cel mai bun pe care îl are ţara noastră de când este în Mecanismul de Cooperare şi Verificare, autorităţile bulgare au calificat la rândul lor drept "pozitiv" şi "obiectiv" raportul int