Aceasta a fost stirea de joi. Toata lumea a vorbit despre aceasta. Un … „curajos” investitor spaniol a decis sa isi demoleze cladirea, localizata pe Calea Floreasca (Bucuresti) si sa construiasca un nou imobil in locul ei. Puteti citi stirea aici. Ca de obicei, multi oameni au comentat doar despre potentialul investitorului de a construi mai multi metri patrati, scrie Ilias Papageorgiadis pe blogul sau.
In mintea lor, este vorba doar despre „sa faca el profit”, care inca este un „pacat” pentru multi membri ai societatii. Dar exceptand criticile superficiale, haideti sa incercam sa intelegem un pic mai bine ce reprezinta aceasta proprietate si de ce proprietarul a decis sa continue cu asa o decizie curajoasa…
Ieri am verificat de ce aceasta decizie a fost buna pentru investitor (pentru a citi acest text, va rog apasati aici). Astazi haideti sa identificam daca este bine pentru oras si de c ear trebui sa fie aceasta strategia noastra pentru anii ce vor urma:
De ce este decizia lui avantajoasa pentru orasul Bucuresti?
Decizia lui este foarte avantajoasa pentru orasul Bucuresti de asemenea. Odata ce noua cladire va fi gata:
* O proprietate mai veche, urata, va fi inlocuita cu una categoric mai frumoasa.
* O cladire construita conform standardelor din 1998-2000 va fi demolata si o alta, conform normelor 2011-2012 va fi dezvoltata.
* Vor fi create mai multe locuri de parcare.
* Autoritatile vor putea implementa ultimele lor norme si restrictii.
* Cladirile noi sunt mai ”prietenoase cu mediul”.
Si cel mai important: Aceasta actiune ofera exemplul pe care orice locuitor rational il va aprecia. Ajuta orasul sa se schimbe, sa se imbunateasca, ceva care ar fi dificil sa se obtina de la sine.
Nu ar trebui sa incercam demolarea tuturor cladirilor vechi si sa le inlocuim?
@