Dan Iulian Cuciureanu, medic primar neurolog la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, spune că cele mai frecvente afecţiuni neurologice sunt accidentele vasculare. Profesorul neurolog spune că la orice semnal de proastă funcţionare a corpului, din punct de vedere motric sau senzitiv, trebuie să ne prezentăm la medic.
Carte de vizită
- A terminat Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa" în 1983.
- A participat la 20 de congrese internaţionale printre care se numără: Congresul Stroche, Congresul Federaţiei Europene a Societăţilor Neurologice, Congresul European al Societăţilor de Epilepsie şi Conferinţa Europeană privind Scleroza Multiplă.
- A luat parte la peste 30 de conferinţe şi congrese naţionale printre care: Congresul Naţional al Societăţii Române de Neurologie, Conferinţa Naţională de Aterotromboză.
- A dotat Clinica de Neurologie a Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi cu electromiografie, electroencefalografie şi aparat pentru studiul potenţialelor, evocate în cadrul unor schimburi universitare cu Freiburg, Germania.
- A realizat un stagiu în Belgia pentru ultrasonografia vaselor cerebrale. Citiţi şi:
Ce factori ne tulbură echilibrul «Simt un nod în gât când mă stresez» Când aţi ales neurologia?
Profesia cred că se poate spune nu că este o trăsătură genetică pentru că asta nu se transmite genetic, dar provin dintr-o familie de medici. Tatăl meu a fost medic şi mama a fost farmacistă şi printre primele amintiri pe care le am din copilărie îmi amintesc că alergam printre ramurile cu medicamente sau pe măsură ce am mai crescut îmi aduc aminte că mă duceam la tata, în gardă, să-i duc mâncare. Cred că statutul social era cu totul diferit atunci. Acum am ajuns noi pe o treaptă inferioară, mai ales la respect. Înclinaţia mea majoră a fost către îngrijirea oamenilor, către a asculta şi a încerca să re