Un student la medicina, in varsta de 21 de ani, victima a unui accident rutier care a avut loc in comuna Cotnari, a ajuns dupa mai bine de opt ore la Spitalul Clinic de Urgente ''Sfantul Ioan'' din Iasi, dupa ce a fost plimbat intre mai multe spitale: ''In absenta unui centru de trauma in cladirea construita in curtea spitalului de urgente din Copou, pacientul a fost plimbat pe la alte doua spitale, in ciuda protocoalelor stabilite de Directia de Sanatate Publica. Mai precis, la Spitalul Sf. Spiridon si Spitalul de Neurochirurgie'', a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, de la Unitatea de Primire a Urgentelor a Spitalului ''Sf. Ioan'', potrivit Agerpres.
Conform medicului, tanarul a suferit multiple traumatisme si exista riscul unor complicatii majore din cauza timpului scurs si a absentei interventiei de urgenta.
Tudor Ciuhodaru a explicat ca aceste complicatii sunt de la fractura de cotil stang. Daca aceasta nu e rezolvata de urgenta, se necrozeaza capul femural si e nevoie de proteza de sold, fapt care inseamna suferinta pentru pacient si costuri inutile pentru spital.
''Ne intrebam din nou cat vor astepta pacientii in urma comasarii spitalului, cand numarul lor se va tripla in aceleasi spatii, care va fi durata accesului la aceleasi mijloace de investigatii imagistice si de laborator, cu acces la salile de operatii care nu se inmultesc peste noapte? (...) Carpeala desfiintarii si comasarii spitalelor din Iasi trebuie reanalizata pentru ca nu rezolva problema pacientilor plimbati intre spitale, ci doar creste timpul de acces la tratament si costurile legate de plimbare a pacientilor prin Iasi cu ambulanta'', a afirmat Tudor Ciohodaru.
In viziunea sa, solutia a fost realizata de echipe aprobate de Ministerul Sanatatii si a fost sustinuta chiar de directorul DSP in comisia de sanatate, devenind proiect legislativ spre dezbate