Ei spun că e o modalitate de relaxare
Psihologii spun însă că e o formă de dependenţă. Dar doar atunci când vizionarea programelor depăşeşte trei ore pe zi. "Şi ce e aşa rău în statul cu telecomanda în mână? Bine că nu bea sau că nu umblă creanga nopţile", ai putea spune. Dar sperăm să nu o spui, deoarece, ca orice dependenţă, televizorul nu doar că îţi poate distruge relaţia (aşa i se mai zice, "distrugătorul de relaţii"), ci îi poate afecta psihicul. Astfel că poate să aibă un comportament deviat, tulburări de personalitate şi altele.
"Ne-am uitat la un film"...
Când o prietenă te întreabă ce-aţi făcut aseară, îţi înghiţi cuvintele înainte să rosteşti acel "am stat, ne-am uitat la televizor"? Când ai chef de ceva intens înainte de culcare, tot ce primeşti este o vizionare pe cel mai nou canal de sport? "Ai idee că o amantă ar părea inofensivă pentru o relaţie, în comparaţie cu televizorul? Când o a doua femeie apare, lucrurile se mai pot repara, dar atunci când televizorul pune stăpânire pe relaţia voastră, momente esenţiale se pierd, totul se duce de râpă", spune cercetătorul Jack Conann.
Numărătoarea... inversă
Ai televizor în sufragerie, în bucătarie şi mai ai unul în dormitor. Două persoane şi trei televizoare. Înţelegem motivele pentru care le-ai achiziţionat, dar hai să analizăm priorităţile: cât de tare îţi doreşti să stai cu iubitul pe canapea în fiecare seară a săptămânii? Să te culci cu un "late night show" şi să te trezeşti cu un "matinal"? Cât popcorn poţi să mănânci până să ajungi să devii alergică la porumb? Niciun minut din viaţa voastră nu merită irosit, mai ales atunci când acele momente trebuie să consolideze relaţia îndeajuns de bine ca "zdruncinăturile" de peste ani să nu vă doboare. Începi numărătoarea inversă în cazul televizoarelor, aruncă-le pe ghenă, fă ce vrei cu ele, dar în casa voast