Casa de avocatură a senatorului PDL Mircea Andrei câştigă sute de mii de euro de la instituţiile statului pentru a le reprezenta în instanţă şi pentru consultanţă juridică. Cabinetul „Mircea Andrei şi Asociaţii“ a obţinut contracte de la stat prin selecţie de oferte, fără licitaţie. El pledează „nevinovat“, spunând că „banii sunt munciţi“ şi fără culoare politică.
Trei deputaţi de Dâmboviţa, luaţi în vizor fiindcă fac afaceri cu statul În vizită la moşia deputatului Dan Păsat - FOTOGALERIE De anul trecut, demnitarii şi funcţionarii publici au fost obligaţi să completeze în declaraţiile de interese contractele încheiate cu statul de firmele deţinute de ei sau de rudele de gradul întâi. Aşa a ieşit la iveală că 48 de deputaţi şi 24 de senatori sunt direct conectaţi la afaceri cu bani publici. Potrivit declaraţiilor de interese, parlamentarii, dar şi rudele lor de gradul întâi derulează contracte cu diverse instituţii ale statului, în valoare totală de peste 260 de milioane de euro. Sumele ar putea fi însă mult mai mari, întrucât mulţi dintre aleşi nu au făcut publice sumele încasate din derularea unor contracte juridice.
Consultanţă juridică pentru privatizare
Printre parlamentarii care fac afaceri cu statul se numără şi senatorul PDL de Dâmboviţa, actualmente preşedinte al PDL Argeş, Mircea Andrei (47 de ani). Cabinetul de Avocatură „Mircea Andrei şi Asociaţii" a obţinut, în 2009 şi 2010, două contracte de consultanţă juridică de la Consiliul Judeţean Giurgiu, în valoare totală de aproape 150.000 de euro. Toate contractele au fost încheiate nu în urma unei licitaţii, ci prin selecţie de oferte. Avocaţii firmei lui Mircea Andrei au reprezentat Consiliul Judeţean Giurgiu la privatizarea Societăţii Comerciale Uzina Termoelectrică (SCUT) Giurgiu. Ambele contracte au fost încheiate în mandatul actualului preşedinte al CJ Giurgiu, Dumitru Beianu. Cu toate