Succes. Brânduşa ţine frâiele singurului circ de stat din România, de mai bine de 12 ani, obţinând premiu după premiu VIP. Prinţul Albert de Monaco a felicitat-o pe Brânduşa pentru performanţele trupei Circului Globus Întrebare: Când aţi fost prima dată la un spectacol de circ?
Brânduşa Novac: Când eram copil. Cred că toţi suntem duşi în copilărie de către părinţi să vedem şi un spectacol de circ. Ideal ar fi ca acele spectacole pe care le văd copiii noştri să fie şi de foarte bună calitate.
Atracţie.Numerele cu tigri sunt cele mai impresionante la circÎntrebare: Şi cum aţi ajuns de la spectator la funcţia de director?
Brânduşa Novac: Eu de profesie sunt regizor, am terminat Universitatea de Artă Teatrală, secţiunea Regie Film şi TV. Cu câţiva ani în urmă am absolvit şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Cu Circul am început să lucrez în 1991, când am pregătit o trupă de bare fixe, care a plecat direct în Las Vegas, la un spectacol acolo pe o perioadă de un an şi jumătate. Atunci am simţit într-adevăr că arta circului nu este cotată în România la adevărata ei valoare, iar după ce s-a anunţat că se dă concurs pentru postul de manager al circului m-am şi prezentat, în speranţa că o să pot să scot în evidenţă toată munca artiştilor de circ şi să îi valorific. Ceea ce cred, e adevărat că după foarte mulţi ani, că am şi reuşit.
Întrebare: Ce a fost cel mai greu?
Brânduşa Novac: Primul lucru de care m-am izbit în circ a fost mentalitatea angajaţilor de aici şi a colaboratorilor. Cred că aş putea spune de mentalitatea românilor. Orice le cer să facă în plus, orice noutate pe care o aduci e imposibil de realizat şi orice idee care îmi venea, pentru binele lor, al spectacolelor, care le putea simplifica munca, îmi spuneau: nu se poate! Ajunsesem în primii doi ani să mă interesez de orice amănunt, pentru că la orice mi se spunea "nu,