Cu tatăl preot şi mama învăţătoare, Mina Blăgniceanu a devenit un cadru didactic extrem de apreciat. Rezultatele, dar mai ales apropierea faţă de elevi o propulsează printre profesorii de viitor din Mehedinţi, care încă nu şi-au uitat menirea.
Mina Blăgniceanu face parte din „noul val” de cadre didactice. Pasionată de munca la catedră, dar şi de materia pe care o predă – religia -profesoara mărturiseşte că nu şi-ar schimba cursul carierei pentru nimic.
„Iubesc această meserie şi o practic cu pasiune, cu zel. Mereu găsesc noi provocări, noi orizonturi în munca mea şi nu aş schimba-o nici pentru toţi banii din lume. Poate că şi faptul că mama mea este învăţătoare m-a apropiat foarte mult de meseria de dascăl”, ne spune Mina Blăgniceanu.
Şi dacă pasiunea pentru formarea copiilor a moştenit-o de la mama sa, credinţa în Dumnezeu şi înclinaţiile către teologie sunt influenţat puternic de tatăl său.
„De la mama am luat tactul pedagogic, iar de la tatăl meu, care este preot, am căpătat dragostea pentru Dumnezeu. Dacă la matematică sau alte materii se învaţă lucruri exacte, în domeniul meu trebuie să lucrezi foarte mult cu sufletul copiilor, de aceea consider că este o materie foarte importantă, contrar opiniilor care neagă acest lucru”, explică profesoara.
Pasiunea se transformă în performanță
După ce a studiat teologia în cadrul Universităţii din Craiova, Mina Blăgniceanua preluat catedra de religie a şcolii generale numărul 7, din Drobeta Turnu Severin.
„Am venit aici în anul 1998, cu mari emoţii pentru că nu făcusem foarte multă practică în timpul facultăţii. Am avut totuşi norocul să găsesc un colectiv foarte deschis, unit, care m-a ajutat să mă adaptez imediat la noua situaţie”, mărturiseşte profesoara.
Mina a rămas la aceeaşi unitate de învăţământ până în prezent, reuşind să redimensioneze materia pe care o predă, a c