Legislaţia foarte stufoasă, interpretabilă şi des modificată, reprezintă unul dintre obstacolele pe care producătorii şi distribuitorii de tutun le întâlnesc în activitatea lor, susţine Szabo Gyongyike, administratorul companiei "Taban Trafic", adăugând: "Nivelul ridicat al accizei este, pentru noi, obstacolul cel mai mare în vânzări. Din cauza accizei, preţul ţigaretelor este mult prea mare raportat la veniturile românilor.
Contrabanda este în continuare foarte extinsă şi, din cauza faptului că societatea noastră este situată în apropierea graniţei, suntem afectaţi de acest fenomen în mod mai accentuat. Având în vedere obiectul de activitate al societăţii, suntem din start văzuţi şi etichetaţi ca posibili evazionişti fiscali, ceea ce este de-a dreptul insultător, ţinând cont de eforturile noas-tre depuse pentru a ne încadra tuturor prevederilor legislative aflate în vigoare".
Pentru combaterea obstacolelor apărute ar trebui implementată o legislaţie clară, sigură, reală, transparentă şi unică pentru toţi actorii din piaţa tutunului, este de părere domnia sa: "În ceea ce priveşte contrabanda şi evaziunea fiscală, acestea pot fi restrânse doar prin acţiuni severe de supraveghere şi control din partea instituţiilor statului. În prezent, peste 80% din preţul unui pachet de ţigarete reprezintă taxe datorate bugetului de stat, prin urmare abordarea politicilor fiscale ar trebui făcută cu mai mare înţelepciune. Din cauza acestor taxe şi a altor impozite ridicate suntem puşi în situaţia de a face restricţii financiare în detrimentul politicilor de marketing".
Reprezentantul "Taban Trafic" ne-a precizat că, pentru a se menţine pe piaţă în perioada de criză, compania a practicat adaosuri scăzute la vânzare. Totodată, "pentru a depăşi criza economică, am revizuit puţin cheltuielile, reducând unde s-a putut, însă accentul l-am pus pe comercializare, pornind