Creşterea globală a temperaturilor modifică ecosistemele acvatice făcându-le mai propice proliferării algelor toxice şi microorganismelor nocive.
Încălzirea planetară ar putea afecta sănătatea umană în următorii 30 de ani, potrivit modelelor informatice prezentate sâmbătă, la Washington, care arată că un climat mai cald şi umed favorizează creşterea toxinelor şi bacteriilor, informează Realitatea.net.
Aceste cercetări – finanţate de Agenţia federală a oceanelor şi atmosfere din SUA (NOAA) – arată cum creşterea globală a temperaturilor modifică ecosistemele acvatice făcându-le mai propice proliferării algelor toxice şi microorganismelor nocive.
Astfel, un studiu efectuat de Stephanie Moore – de la Centrul oceanelor şi sănătăţii umane din cadrul NOAA – prezice că sezonul în care alga toxică “Alexandrium catocitenella” proliferează în estuarul Puget în statul Washington se va prelungi. Această algă produce o toxină care se poate acumula în scoici. Consumul acestor fructe de mare contaminate poate provoca simptome gastro-intestinale şi neurologice mai mult sau mai puţin grave şi uneori mortale.
Proliferarea acestor alge în perioade din ce în ce mai mari vor duce de asemenea la căderi economice nefaste în sectorul pescuitului.
Creşterea globală a temperaturilor modifică ecosistemele acvatice făcându-le mai propice proliferării algelor toxice şi microorganismelor nocive.
Încălzirea planetară ar putea afecta sănătatea umană în următorii 30 de ani, potrivit modelelor informatice prezentate sâmbătă, la Washington, care arată că un climat mai cald şi umed favorizează creşterea toxinelor şi bacteriilor, informează Realitatea.net.
Aceste cercetări – finanţate de Agenţia federală a oceanelor şi atmosfere din SUA (NOAA) – arată cum creşterea globală a temperaturilor modifică ecosistemele acvatice făcându-le mai propice proliferării alg