Profesorii, psihologii şi elevii din mediul rural care au reuşit să se integreze la licee de renume din oraş, se întâlnesc pentru a discuta cum să îi ajute pe şcolarii de la sate
La Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnic este în derulare în această perioadă proiectul „Profesorii în scocietatea cunoaşterii" în valoare de 878.284,00 lei fără TVA, cofinanţarea de 2% fiind asigurată de Primăria Rm. Vâlcea. Una dintre temele dezbătute în cadrul proiectului este „Adaptabilitatea elevilor din mediul rural la exigenţele unui liceu din oraş". În acest sens profesori, psihologi şi elevi s-au întâlnit la Şcoala din Galicea, parteneră a proiectului, unde au discutat cum să îi consilieze pe elevii care au terminat gimnaziul în mediul rural să se integreze în cele mai bune colegii din oraş.
O şansă pentru elevii de la ţară
„La această conferinţă au participat peste 40 de profesori şi psihologi şcolari de la diverse unităţi şcolare vâlcene, iar liceenii proveniţi din mediul rural au fost reprezentaţi de Laura Popescu şi Lavinia Ilinca, ambele eleve ale Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân. Încercăm să îi orientăm pe elevii din mediul rural, să îi familiarizăm cu liceele din oraş, unde îşi doresc şi ei să înveţe, dar mai ales, vrem să le dăm încredere în forţele lor", a declarat profesorul Ana Maria Arişanu, madagerul proiectului. Astfel, şase elevi din clasa a VII-a de la Şcoala Galicea au avut posibilitatea să facă o vizită la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân şi să observe care este atmosfera într-un colegiu unde învaţă peste o mie de elevi. „Vrem să demonstrăm că şi elevii care provin de la şcoli mai mici, de la ţară, sunt foarte bine pregătiţi, serioşi şi pot face o figură frumoasă după ce vor fi admişi în liceele bune din Râmnic", afirmă Lavinia Ilinca, elevă la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân.
Elevii învăţaţ