Mihail Boldea şi-a ridicat capul din anonimat, intrând în galeria deloc glorioasă a politicienilor care vor să pună botniţă presei.
Aţi auzit vreodată de Mihail Boldea, deputat PDL de Galaţi? Nici eu. Distinsul anonim face parte din ceea ce numim, printr-o pleonastică expresie de întărire, „marea masă" a parlamentarilor români. Cei despre care, de regulă, nu auzim la ştiri, nu apar în tocşouri şi al căror nume ni-l amintim cu greu chiar dacă i-am votat. Şi asta nu din cauză că sus-pomenitul domn s-ar număra printre sutele de chiulangii sau, dimpotrivă, somnolenţi care-şi fac veacul în forul legislativ al României.
De fapt, dacă e să ne luăm după lista iniţiativelor, interpelărilor şi luărilor de cuvânt, dânsul poate fi chiar considerat unul dintre cei mai activi aleşi ai neamului. Explicabil. Dl Boldea este, de meserie, avocat. Carevasăzică, înainte de a deveni deputat, în 2004, s-a ocupat tot cu legea. Doar că atunci trebuia s-o interpreteze, iar acum s-o scrie. Cert este că până mai ieri presa n-a prea ridicat din sprâncene la propunerile obscurului deputat de Galaţi.
Brusc, însă, Mihail Boldea şi-a ridicat capul din anonimat, intrând în galeria deloc glorioasă a politicienilor care vor să pună botniţă presei. Mai precis, a iniţiat două proiecte, unul de modificare a Codului Penal, altul de modificare a Legii 544, prin care se interzice publicarea datelor din dosarele penale aflate în lucru, înainte ca persoanele învinuite să fie declarate vinovate şi condamnate printr-o sentinţă judecătorească.
Evident, presa n-a lăsat aberaţia să treacă neobservată. Ziarele şi televiziunile au sărit să dezbată tentativa dlui Boldea de a restricţiona un drept constituţional (art. 31: „dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit"). Odată scandalul pornit, junele pedelist vine şi dezminte, ieri, că dor