Grupul Rompetrol a anunţat, luni, că a constituit o celulă de criză pentru monitorizarea, coordonarea şi menţinerea legăturii cu cei 62 de angajaţi din Libia ai diviziei de Foraj şi servicii speciale la sondă a Rompetrol SA.
"În acelaşi timp, suntem în legătură directă cu reprezentaţii Ministerului Afacerilor Externe şi ai Consulatului României de la Tripoli pentru informarea corectă asupra situaţiei personalului român din zonele afectate, dar şi pentru identificarea celor mai rapide şi sigure soluţii pentru protejarea acestora. În funcţie de evoluţia evenimentelor din Libia, dar şi a recomandărilor autorităţilor de resort, Grupul va adopta cea mai bună variantă pentru protejarea angajaţilor săi", a anunţat Departamentul de Comunicare şi Relatii Publice Grup Rompetrol.
Grupul precizează că reprezentanţii companiei Rompetrol SA au transmis Consulatului român din Tripoli, la 18 februarie, datele de identificare şi contact ale angajaţilor din Libia.
În Libia au loc manifestaţii împotriva regimului lui Muammar Kadhafi. Reprimarea manifestaţiilor s-a soldat cu câteva sute de decese.
MAE a anunţat, luni, că ambasada României la Tripoli a primit până în prezent 450 de cereri de asistenţă consulară, ministerul recomandând tuturor cetăţenilor români din Libia "să folosească posibilităţile încă existente de a părăsi teritoriul libian".
Reprezentanţi ai misiunii diplomatice a României la Tripoli au declarat că în Libia există o comunitate românească destul de însemnată, formată în special din persoane care muncesc în domeniile petrolier şi al construcţiilor.
Aceiaşi oficiali au mai spus că s-au primit numeroase telefoane de la cetăţeni români, care au solicitat diverse informaţii, ei precizând însă că nu au date cu privire la existenţa vreunor cazuri grave de rănire, arestare sau deces în rândurile românilor.
Grupul Rompetrol a anunţat, l