Hewlett Packard (HP), cel mai mare producător de PC-uri din lume, a anunţat că Centrul European pentru Cercetări Nucleare a ales soluţii de reţelistică HP pentru a îmbunătăţi performanţa, fiabilitatea şi securitatea infrastructurii de reţea.
Comunitatea de cercetare a CERN include peste 10.000 de oameni de ştiinţă şi ingineri care trebuie să poată transmite cantităţi uriaşe de date rapid şi sigur cu alţi cercetatori şi între diferite locaţii din jurul lumii. Confruntaţi cu explozia globală de informaţii şi cu cerinţele tot mai complexe de analiză, CERN a apelat la HP pentru a-şi îmbunătăţi infrastructura de reţea.
Infrastructura de reţea din campusul CERN este proiectată pentru a asigura un sistem eficient şi robust de comunicare între diferite locaţii ale organizaţiei. Tocmai de aceea, în curând se va introduce în reţea IPv6 (Internet Protocol Version 6), un protocol care facilitează rutarea de pachete.
Soluţiile HP de reţelistică sunt un element central al Infrastructurii Convergente HP, un concept care reuneşte servere, soluţii de stocare şi reţelistică în grupe de resurse interoperabile, cu un sistem de management centralizat.
„Aveam nevoie de o infrastructură de reţea fiabilă şi sigură care să poată susţine IPv6 pentru a permite servicii rapide de comunicaţii şi capabilităţi multicast pentru noile aplicaţii folosite de CERN”, a spus Jean-Michel Jouanigot, group leader Communications Systems din cadrul departamentului IT al CERN.
Atât HP, cât şi CERN au o tradiţie îndelungată în domeniul cercetării şi dezvoltării de tehnologii avansate de reţelistică. Proiectul CINBAD (CERN Investigation of Network Behaviour and Anomaly Detection), lansat în 2007 în colaborare cu HP, are la bază exclusiv tehnologie HP de reţelistică.
Scopul CINBAD este să înţeleagă comportamentul reţelelor de calculatoare m