Farmaciile renunţă la câteva procente din adaosul comercial pentru a-şi păstra cei mai importanţi clienţi, pensionarii.
Reducerile de minimum cinci procente par să fie soluţia găsită de administratori pentru a nu rămâne fără clienţii care le aduc cele mai mari profituri: persoanele de vârsta a treia.
Deşi funcţionează ca societăţi comerciale care obţin profit din adaosurile comerciale, proprietarii farmaciilor sunt dispuşi să facă şi compromisuri pentru a rămâne pe piaţă.
„În situaţia actuală, în care aşteptăm banii de la Stat de aproape un an, trebuie găsite soluţii viabile“, explică Cristina Petrov, administratorul de la Kyty Farm. În alte farmacii din Constanţa reducerea aplicată medicamentelor este de până la 7%.
Administratorii „farmaciilor de criză“ - aşa cum sunt denumite de pensionarii care îşi dau chiar şi ultimii bani pe medicamente - spun că oferta atrage clienţii şi îi fidelizează pe cei deja existenţi. „Este un plus oferit pacientului, un mod de a-l atrage“, spune managerul societăţii.
Orice bănuţ contează
Reducerile de până la 7% sunt aplicate tuturor medicamentelor, dar şi produselor de cosmetică sau suplimentelor alimentare, ce sunt eliberate fără reţetă medicală. În farmacia din zona Capitol a oraşului este aplicată o reducere de cinci la sută din preţul iniţial al produselor.
„Oferta este valabilă de aproximativ jumătate de an. Soft-ul farmaceutic permite calcularea discount-ului pentru client“, explică Cristina Petrov. Ea spune că pensionarii se simt avantajaţi, iar metoda a dat rezultate.
Reducere de 5 procente pentru pensionari practică şi farmacia Eurosantis Dumifarm din centrul oraşului, de pe strada Ştefan cel Mare nr. 49. De săptămâna trecută, pensionarii îşi pot cumpăra cu reducere de 5% reţetele prescrise de medic.
Aceeaşi reducere este aplicată şi de farmaciile Santis din zona