Directorii unităţilor de învăţământ, care sunt şi preşedinţi sau vicepreşedinţi de partide, trebuie să se decidă până pe 25 februarie asupra uneia dintre funcţii.
Oanea Badea, secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, a precizat că, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a ordinului ministrului educaţiei privind depolitizarea managementului şcolii, directorii generali şi cei adjuncţi, care au şi funcţii de conducere în partide, au 15 zile la dispoziţie pentru a opta pentru una dintre cele două funcţii.
Directorii instituţiilor de învăţământ din Mehedinţi, care deţin şi funcţii politice nu s-au grăbit să opteze pentru una dintre cele două funcţii, cu toate că termenul-limită este 25 februarie.
Potrivit inspectorului şcolar general, Emil Mirică, un singur director de şcoală şi-a depus solicitarea către inspectorat. „După întâlnirea de joi pe care am avut-o cu cadrele didactice din judeţ, i-am anunţat că termenul-limită este 25 februarie şi le-am spus să vină la inspectorat şi să opteze. Până acum, un singur director a făcut acest lucru, alegând funcţia de director de şcoală“, a spus Emil Mirică.
Ordinul ministrului mai face referire şi la norma didactică, aceasta fiind majorată de la 16 la 18 ore pe săptămână, dar şi la tipurile de evaluare de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, care vor intra în vigoare din anul şcolar viitor. Oana Badea a spus că prin Casele Corpului Didactic, cadrele didactice de la aceste clase vor fi pregătite pentru noile metode de evaluare. Directorii unităţilor de învăţământ, care sunt şi preşedinţi sau vicepreşedinţi de partide, trebuie să se decidă până pe 25 februarie asupra uneia dintre funcţii.
Oanea Badea, secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, a precizat că, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a ordinului ministrului educaţiei privind depolitizarea managementului şcolii, directorii generali şi