În paralel cu descinderile de la Albița, la Înalta Curte de Justiție din București, de astăzi, încep recursurile vameșilor și polițiștilor de frontieră de la Naidăș. În ciuda faptului că, după modelul Siret, niciunul dintre funcționarii corupți nu a fost eliberat, avocații celor din Caraș-Severin cred că astăzi obțin eliberarea unora dintre acuzați.
UPDATE, ORA 09.00
Toate recursurile vameșilor și polițiștilor de frontieră au fost respinse de magistrați, după modelul Moravița și Siret. Astfel că, cei peste 50 de funcționari corupți din Caraș-Severin au rămas în arest.
Ba mai mult decât atât, doi polițiști de frontieră, care au fost lăsați în libertate cu interdicția de a părăsi țara, au fost din nou arestați preventiv. Asta după ce, magistrații au admis recursurile procurorilor DNA.
Astăzi, o nouă tură de arestați din Vama Naidăș ajuge în fața instanței de la Înalta Curte de Casație și Justiție din București.
Ieri, ora 07.00
Vameșii și polițiștii de frontieră “săltați” de mascați nu pot influența martorii, întrucât probele sunt pe bandă magnetică și, în plus, ținuta funcționarilor corupți în societate este dintre cele mai alese.
Acestea sunt argumentele forte pe care le prezintă avocații funcționarilor corupți în fața instanței. Sunt oameni de încredere și cu mult bun simț, susțin avocații, care sunt de părere că tratamentul trebuie să li se aplice în mod diferit și nu uniform tuturor acuzaților.
“Cred că cei trei clienți ai mei pot fi cercetați în stare de libertate. Nu pot influența martori, probele sunt pe bandă magnetică nu pot fi schimbate, ceea ce înseamnă că nu am avea de ce să nu avem câștig de cauză”, spune avocatul Cosmin Bolosin, care, printre alții, îl apără și pe șeful punctului de trecere a frontierei, Valentin Bărăgan.
Recursuri respinse în masă
În ciuda optimismului afiș