Lupte intestine au loc nu numai între simpatizanţii şi contestatarii lui Gaddafi, ci şi între cei doi fii ai dictatorului libian: Saif Al-Islam Gaddafi şi Mutassim Gaddafi. Rompetrol a anunţat aseară că a constituit o celulă de criză pentru menţinerea legăturii cu cei 62 de angajaţi din Libia ai diviziei de Foraj şi servicii speciale la sondă a Rompetrol SA.
Regimul colonelului Gaddafi este din ce în ce mai izolat după şase zile de proteste şi reprimarea violentă a opozanţilor. Aproape toţi liderii tribali au anunţat că se alătură „protestatarilor", la fel ca şi principalii lideri religioşi. De altfel, oraşele din estul ţării au scăpat aproape în totalitate de sub controlul guvernului de la Tripoli după ce armata ar fi trecut de partea manifestanţilor, scriu corespondenţii agenţiilor de presă.
Potrivit BBC, pare să fie doar o chestiune de timp până când regimul Gaddafi va fi înlăturat de la putere, dar mulţi libieni se tem de violenţele care vor urma. Potrivit unor martori oculari, citaţi de AFP, clădirea în care funcţionau postul public de televiziune Al-Jamahiriya 2 şi cel de radio Al-Shababia a fost devastată la Tripoli, iar secţii de poliţie şi sedii ale unor comitete revoluţionare au fost incendiate.
Mai mulţi tunisieni care au părăsit, ieri, Libia de teama violenţelor, au declarat pentru AFP că în mai multe oraşe din ţară, inclusiv în capitală, toate magazinele sunt închise, o reşedinţă a lui Gaddafi a fost incendiată, oamenii au furat autovehicule şi arme ale poliţiştilor, au loc jafuri la drumul mare. BBC notează că există informaţii că Muammar Gaddafi ar fi părăsit Tripoli, stabilindu-se probabil în oraşul său natal, Sirt, sau la baza militară din Sabha. Alte surse susţin că soţia şi fiica dictatorului ar fi părăsit ţara, cu destinaţia Venezuela. Analiştii au remarcat că liderul libian, Muammar Gaddafi, nu a apărut în public şi nici nu