Un cetatean egiptean si-a numit fiica nou-nascuta "Facebook", pentru a demonstra cat de important a fost rolul jucat de reteaua sociala in contextul recentei revolutii, scrie CNN.
Gamal Ibrahim, 20 de ani, i-a pus fiicei sale acest nume pentru "a-si exprima bucuria fata de realizarile obtinute de tineri in data de 25 ianuarie", potrivit unei declaratii publicate in ziarul Al-Ahram, unul dintre cele mai cunoscute ziare din Egipt.
Foarte multi tineri au folosit reteaua de socializare Facebook pentru a organiza protestele ce au inceput in data de 25 ianuarie si care, in final, au dus la inlaturarea Presedintelui Hosni Mubarak dupa ce a stat la putere timp de 30 de ani.
Pe retelele de socializare, in special pe Facebook, tinerii din cele doua state au dat nastere unei noi forte in lumea araba - tinerii dedicati raspandirii democratiei. Sfaturile protestatarilor tunisieni, care l-au determinat pe liderul Ben Ali sa se retraga, inspirandu-i si pe opozantii lui Mubarak, s-au referit inclusiv la aspecte practice, cum ar fi: "Puneti otet sau ceapa sub esarfa pentru gazele lacrimogene".
New York Times noteaza ca tinerii activisti s-au folosit de retelele de socializare online, dar si de disciplina miscarilor religioase pe care au combinat-o cu energia unor microbisti si cu un tip de precizie tipica unor chirurgi. Acestia au lasat deoparte vechile obiceiuri de a protesta si s-au orientat catre tactici de rezistenta prin non-violenta. Un cetatean egiptean si-a numit fiica nou-nascuta "Facebook", pentru a demonstra cat de important a fost rolul jucat de reteaua sociala in contextul recentei revolutii, scrie CNN.
Gamal Ibrahim, 20 de ani, i-a pus fiicei sale acest nume pentru "a-si exprima bucuria fata de realizarile obtinute de tineri in data de 25 ianuarie", potrivit unei declaratii publicate in ziarul Al-Ahram, u