Creatorul sondelor de drenare inversă deţine două brevete înregistrate la OSIM şi vrea să-i unească într-o asociaţie pe toţi băcăuanii din această branşă.
A ajuns să fie cunoscut în breasla inventatorilor după ce a realizat două invenţii, aşa cum îi place să spună, dintr-o necesitate de moment. Prima invenţie a lui Mihai Laschi datează din 1976, de pe vremea când era şeful staţiei de epurare de la ferma din comuna Nicolae Bălcescu.
A inventat sondele de drenare inversă
Pentru că nu reuşea să ţină în frâu procesul tehnologic din cauza faptului că nămolurile rezultate de la animale se deshidratau foarte greu, a fost forţat să găsescă o soluţie.
„Am inventat sondele de drenare inversă. Apoi mi-am dat seama că apele tratate magnetic ajută la decantarea produselor grele. Am descoperit că aceste ape au proprietăţi benefice asupra asupra organismului uman, dar asupra plantelor şi animalelor“, a spus inventatorul.
În anii ’70 a publicat în revista „Ştiinţă şi tehnică“ un articol referitor la beneficiile consumului de ape tratate magnetic, însă a abandonat apoi pentru mai bine de 30 de ani ideea de a realiza o instalaţie care să producă astfel de ape.
Şi-a reluat proiectul abia în 2002 când a depus o cerere de brevet la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) şi a realizat „Instalaţia de tratare magnetică a fluidelor“. Datorită acestei invenţii, Mihai Laschi susţine că domenii precum balneologia, construcţiile sau industria alimentară au mult de câştigat.
Medaliat la saloanele de inventică
„Tratamentul magnetic al apei face ca navele să circule cu o viteză sporită, iar porumbul să rodească bogat. Dacă se foloseşte o astfel de apă în prepararea betonului, rezistenţa şi viteza de întărire a acestuia creşte considerabil“, ne-a dezvăluit Mihai Laschi.
A participat cu aceas