De ce ar vota românii un partid ecologist ? Iată întrebarea pe care i-a adresat-o RFI co-preşedintelui Mişcării Verzilor, Remus Cernea. Formaţiunea îşi propune să intre în Parlament anul viitor. Ce mai e de făcut însă până atunci ?
Cât de greu îi este unui membru al societăţii civile să schimbe tabăra şi să intre în politică ? Remus Cernea a devenit cunoscut ca membru al societăţii civile, în plin scandal privind Catedrala Mântuirii Neamului. El trece acum în tabăra politică, în calitate de co-preşedinte al Mişcării Verzilor.
Parlamentul are nevoie de un partid ecologist, spune el la RFI, precizând că formaţiunea sa îşi propune să intre în Legislativ anul viitor.
Remus Cernea speră şi într-o schimbare de mentalitate a românilor. "Aceia dintre noi care călătoresc în ţările vest-europene văd că acolo este o cu totul altă atmosferă. Oraşele arată altfel, oamenii parcă au o altă atitudine, mult mai deschisă şi mai tolerantă faţă de ceilalţi, nu una încrâncenată şi plină de suspiciune, dar acei oameni nu sunt neapărat mai inteligenţi ca noi, nu sunt neapărat nişte genii, însă societăţile, sistemele sunt construite astfel încât oamenii pot funcţiona, pot trăi pe cât posibil maximizându-şi libertăţile. În România vedem că sistemul tinde să obstrucţioneze drepturile şi libertăţile noastre", spune el.
"Românii ar trebui să voteze o alternativă, ar trebui să voteze şi alte figuri decât cele care au dominat scena politică în ultimii 21 de ani. Dacă politica nu se va schimba cu nimic, dacă rămân exact aceleaşi persoane şi exact aceleaşi mentalităţi, este evident că românii nu mai au ce aştepta de la politică", afirmă Remus Cernea. Remus Cernea, intervievat de Cosmin Ruscior
De ce ar vota românii un partid ecologist ? Iată întrebarea pe care i-a adresat-o RFI co-preşedintelui Mişcării Verzilor, Remus Cernea. Formaţiunea îşi propune să intre în