Dupa 4 ani de activitate in care au fost organizate patru Turnee Nationale si o Cupa a Romaniei, Asociatia Romana de Minifotbal se transforma in Federatie. Minifotbalul din Romania se poate lauda si cu castigarea in 2010 a primului turneu european de minifotbal la nivelul echipelor nationale.
Istoria minifotbalului si a primelor competitii de minifotbal in Romania merge pana anii '70, municipiile Galati si Targu-Mures fiind deschizatoare de drumuri in acest sens, in celelalte judete ale tarii primele informatii despre competitii de minifotbal datand imediat dupa anii '90. O dezvoltare fragila a minifotbalului a inceput insa propriu-zis in perioada anilor 2000 prin organizarea unor competitii izolate la nivelul catorva judete.
Minifotbalul a trecut in aceasta perioada de la meciuri ad-hoc de pe terenurile din curtile scolilor sau din parcarile dintre blocuri la competitii bine organizate pe terenuri dotate cu gazon artificial, instalatii de nocturna si chiar si tribune pentru spectatori.
Proiectul Asociatiei Romane de Minifotbal a inceput oficial in anul 2007 prin organizarea primului turneu final, dar si prin demararea la nivel local a cat mai multor competitii de minifotbal. In urma activitatii din ultimii 4 ani, Asociatia Romana de Minifotbal a organizat patru Turnee Nationale si o Cupa a Romaniei, si a pus bazele primei echipe nationale de minifotbal. Reprezentativa Romaniei, sub conducerea antrenorului Tiberiu Lajos, fostul arbitru international, a castigat in 2010 si primul turneu european de minifotbal, un element de deplina bucurie pentru cei au care jucat pentru prima data sub culorile nationale. La turneul gazduit anul trecut la Bratislava au mai participat si reprezentantele de minifotbal din Austria, Ungaria, Cehia si Slovacia.
In acest moment in tot acest sistem competitional sunt angrenati un numar de aproxima