Între debutul lui Răzvan Lucescu şi meciurile-test din Cipru,echipa naţională a suferit o transformare fără precedent.Reconstrucţia seamănă mult cu ridicarea noului stadion naţional,adică pornind din temelii.
Cea mai bună echipă pe care o poate alinia România în acest momenteste radical diferită de cea care, în vara lui 2009, câştiga meciulde la Marijampole, împotriva Lituaniei, în preliminariileMondialului din Africa de Sud. Din diverse motive, au dispărutmulţi jucători pe care actualul selecţioner se baza atunci, înprezent România având o linie de mijloc total reinventată, un atacîn care supravieţuiesc doar Marica şi alţi portari. Răzvan şi-aînceput mandatul sub raţiunea rezultatului imediat, titularizândfotbalişti în formă la acea oră, dar fără perspective ca vârstă,cum ar fi Mara sau Dănciulescu. Apoi, a început să construiască,mergând pe mâna unui Deac sau Torje.
Întinerire pentru că decad "bătrânii"
Paradoxal, nu întinerirea i-a schimbat echipa lui Răzvan, ci alteprobleme apărute în lunile scurse de la debutul său. De pildă, Mutua produs episodul "Belgrad" şi apoi cazul "Sibutramina", Rădoi s-aretras, Ghioane s-a pierdut pe drum, nemaiprinzând echipa la Kiev,iar Coman nu mai e portarul de odinioară, pierzând lupta cuPantilimon sau Tătăruşanu. Astfel, am avut parte mai mult de oremaniere forţată a celei mai bune echipe pe care o poate aliniaRomânia. Este important de menţionat că niciodată în istoria sanaţionala nu a trecut printr-o atât de bruscă şi radicală schimbareîn numai un an şi jumătate.
În Bosnia, ca la Klagenfurt
Cum concluziile turneului din Cipru au fost mai degrabădezamăgitoare pentru selecţioner, partida amicală de la Klagenfurt,cu Italia (1-1), este etalonul în ceea ce priveşte alcătuireaechipei pentru cruciala partidă de pe 26 martie, din Bosnia. Răzvane mulţumit de cum a funcţionat atun