Reprezentanţii sectorului non-profit, neguvernamental sunt invitaţi să-şi înscrie proiectele, în perioada 21 februarie – 18 martie 2011, pentru a participa la cea de a IX-a ediţie a Galei Societăţii Civile. În cadrul competiţiei ce premiază iniţiativele societăţii civile, sunt eligibile proiectele care au fost iniţiate în anul 2009 sau 2010 şi s-au finalizat cel târziu în ianuarie 2011.
Alături de secţiunile tradiţionale, organizaţiile non-profit, neguvernamentale, grupurile de iniţiativă şi persoanele fizice vor putea înscrie proiectele şi pentru trei secţiuni noi: “Proiecte şi campanii de Voluntariat”, “Proiecte pentru Tineret” şi “Proiecte şi campanii de CSR”. După depunerea proiectelor, acestea vor fi evaluate şi notate de către un juriu alcătuit din 72 de specialişti în implementarea şi evaluarea proiectelor, cercetători, jurnalişti, lideri şi formatori de opinie, personalităţi publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activă în societatea civilă din România, reprezentanţi ai sectorului privat, specialişti în marketing, comunicare, CSR, public affairs şi specialişti cu competenţe de management şi comunicare din industria de relaţii publice şi advertising. Procesul de jurizare se va desfăşura online, în două etape, în perioada 30 martie – 2 mai.
Alături de premiile pe secţiuni şi Marele Premiu, acordate an de an în cadrul festivităţii de premiere a Galei Societăţii Civile, anul acesta vor fi acordate patru premii speciale pentru: eficienţa, impactul, durabilitatea şi pentru originalitatea proiectelor non-profit. La ediţia anterioară a Galei Societăţii Civile au fost înscrise în competiţie 192 de proiecte, un număr record faţă de ediţiile precedente. Proiectele participante au atras fonduri în valoare de aproximativ 13 milioane de euro.
Înscrierile se realizează online pe site-ul www.galasocietatiicivile.ro, iar, în funcţi