• Alimentele sunt tratate chimic înainte de a ajunge pe masa noastră, ceea ce poate duce la intoxicarea ficatului, a rinichilor şi a sistemului nervos central, avertizează nutriţioniştii
Ţelina, piersicile, merele, căpşunile, afinele, spanacul, varza, cartofii şi cireşele sunt alimente care pot "otrăvi" organismul cu tot felul de substanţe chimice, pentru că se folosesc în procesul cultivării, dar şi al transportului lor se folosesc numeroase chimicale, informează shine.yahoo.com. După ce au analizat alimentele, specialiştii au realizat o listă a celor mai nesănătoase fructele şi legumele.
Ţelina ocupă locul 1 în top. Potrivit experţilor americani, planta conţine până la 67 de compuşi chimici, deşi cercetările anterioare arătau că ţelina conţine în jur de 13.
Piersicile sunt stropite cu tot felul de substanţe care le fac să reziste mai mult timp în rafturile din magazine, precizează cercetătorii. Din cauza structurii fragile, aceste fructe sunt expuse tratamentelor chimice.
Căpşunile conţin până la 53 de pesticide. Specialiştii susţin că acestea sunt lipsite de substanţe nutritive deoarece agricultorii folosesc tot felul de substanţe toxice pentru ca producţia să fie mare.
Merele conţin până la 47 de substanţe toxice, în timp ce afinele au până la 13 toxine. Chiar dacă fructele sunt spălate, experţii menţionează că pesticidele nu vor fi eliminate în totalitate.
Ardeiul gras este leguma cea mai "nesănătoasă", datorită conţinutului de 63 de tipuri de pesticide pe o singură bucată. Salata, varza, spanacul conţin până la 43 de substanţe toxice. \
Chimicalele cresc riscul tiroidei
Oamenii de ştiinţă avertizează că pesticidele ne pun în pericol sănătatea, deoarece aceste substanţe chimice pot duce la apariţia problemelor respiratorii şi a diferitelor tipuri de cancer. În plus, expunerea la anumite tipuri de pesticide, identifica