Posesorii cardurilor de credit premium au la dispoziţie o serie de facilităţi, de la posibilitatea de a face cumpărături cu uşile închise la diverse asigurări. În funcţie de tipul cardului, ei primesc asistenţă telefonică pe linie specială
S-a trezit că vrea să meargă la concertul de la Londra al trupei U2 cu numai 24 de ore înainte. O chestiune aproape imposibilă, în condiţii normale. A pus mâna pe telefon, a sunat la un număr de asistenţă pe o linie privată şi, pe ultima sută de metri, a reuşit să obţină două bilete, pe rândul al doilea.
E doar unul dintre multiplele beneficii pe care le au posesorii de carduri premium din întreaga lume, iar românii nu fac nici ei excepţie. E suficient să aibă venituri mari pentru a utiliza un card de credit exclusivist, emis la cererea lor sau la invitaţia băncii, dacă sunt clienţi de top.
Fericiţii posesori ai acestor carduri - în jur de 24 de produse pe piaţa locală, emise sub sigla Visa sau MasterCard - au la dispoziţie o reţea exclusivistă de comercianţi.
În acelaşi timp, ei au posibilitatea de a face cumpărături cu discount de 5-25% într-un anume magazin, cu uşile închise.
Clienţii premium au acces permanent la cont, indiferent că sunt în ţară ori în străinătate, au linii de credit consistente şi limite zilnice mai mari, în funcţie de bancă.
În plus, cardurile premium au ataşată o serie de asigurări, de la cele de călătorie şi de viaţă la cele de protecţie a cumpărăturilor şi a preţului.
Exemple de carduri premium
În prezent, un număr de 13 bănci locale emit carduri Visa Premium, atât Gold, cât şi Platinum şi Infinite.
"Platinum şi Infinite sunt programe care se adresează în general clienţilor de private banking, iar băncile care au ales să ofere clienţilor acest produs au inclus beneficii ca asigurări complexe pentru deţinătorul cardului şi pentru