Un bolnav de leucemie din Dolj povesteşte cum îşi petrece timpul când nu se află la tratamentul cu citostatice sau la transfuziile de sânge.
Florel Pîrvu, militarul din Bănie diagnosticat cu leucemie în stadiu avansat, povesteşte cum a renunţat la cariera sa şi cum s-a specializat într-un alt domeniu, când a aflat de ce boală suferă. Deşi este mai tot timpul internat, după cum însuşi mărturiseşte, craioveanul găseşte răgaz în fiecare zi pentru a pune mâna pe un calculator ca să instaleze programe sau să facă pagini de site. "Sunt pasionat de informatică", recunoaşte doljeanul.
Cursuri de perfecţionare
În urmă cu doi ani, a urmat la Bucureşti cursuri de instalare sisteme de supraveghere video, alarmare şi securitate. Florel spune că se pricepe de minune la programări şi repararea calculatoarelor, "realizez şi reţele de calculatoare, de la legarea firelor până la configurare", precizează tânărul. Toate aceste îndeletniciri le face între transfuziile de sânge şi tratamentul cu citostatice, "când nu mă simt aşa de rău. Se întâmplă rar, dar în modul ăsta încerc să îmi umplu timpul, să nu stau degeaba. Niciodată nu mi-a plăcut să pierd vremea", a explicat soldatul.
Citeşte AICI întreaga poveste a militarului:
"Mă atrofiasem, oasele mă dureau"
Florel Pîrvu (41 de ani), din localitatea doljeană Galiciuica, a lucrat timp de şapte ani ca militar la Batalionul de Transmisiuni din Craiova. În paralel, era antrenor la Arte Marţiale. Militarul are nevoie urgentă de un transplant de celule stem, intervenţie pe care o poate face numai în străinătate. Medicii de la Spitalul Fundeni din Bucureşti spun că în România nu poate fi salvat, din cauză că nu i s-a găsit un donator compatibil. Costul intervenţiei ajunge la 150.000 de euro. Situaţia financiară a lui Florel este precară. Mama sa, în vârstă de 60 de ani, a plecat în Italia pentru a munci ş