La Veneţia a început carnavalul, în jur de un milion de turişti din toată lumea se înghesuie pe străzile oraşului şi se plimbă cu gondolele pe canale. Fastuoase baluri sunt organizate în palate, la colţ de stradă se vinde ciocolată caldă iar magazinele de suveniruri sunt pline de măşti comerciale viu colorate pentru turişti.
Marea majoritate a turiştilor petrec carnavalul în stradă, la balurile din palate sunt invitaţi oameni bogaţi, politicieni, vedete, aristocraţi îmbrăcaţi în costume şi purtând măşti veneţiene. Tema carnavalului de anul acesta este secolul al XIX-lea.
Sărbătoarea a început pe 26 februarie şi ţine până pe 8 martie.
Cât te costa o excursie la Veneţia
O excursie de patru zile la Veneţia în perioada aceasta costă între 250 şi 350 euro de persoană. Ofertele le puteţi găsi pe siteurile agenţiilor de turism româneşti. Costurile includ cazarea de trei nopţi la un hotel de trei stele cu mic dejun, biletul de avion dus-întors şi deplasări cu autocarul.
Cât de veche este tradiţia
Tradiţia carnavalului începe în epoca medievală, în secolul al XII-lea şi a fost oficializat ca sărbătoare veneţiană în anul 1296. Pe 17 octombrie 1797 petrecerea a luat sfârşit, Veneţia şi-a pierdut independenţa prin Trataul de la Campo Formio iar republica ajunge sub ocupaţie austriacă. Carnavalul a reînviat abia în 1979 prin eforturile unor artizani locali.
Care sunt măştile carnavalului
Măştile purtate la carnaval sunt de mai multe tipuri. Cele mai răspândite sunt bauta, care acoperă toată faţa şi columbina care a fost popularizată de o actriţă din Comedia dell'arte şi acoperă doar ochii şi obrajii. Masca"medico della peste" este recunoscută prin ciocul lung şi îşi are originea în secolul al XVI-lea în Franţa unde era purtată împreună cu o pelerină neagră de către doctorii care aveau grijă de bolnavii de ciumă.