Deşi Traian Băsescu şi Elena Udrea vorbesc tot mai limpede despre schimbarea lui Emil Boc, premierul a făcut ieri turul grupurilor parlamentare ale Coaliţiei guvernamentale pentru a le obţine sprijinul în vederea asumării răspunderii pe proiectul Codului Muncii. DeşI gestul pare sinucigaş politic, întrucât procedura asumării răspunderii guvernamentale implică şI depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului, Boc a plecat de la discuţiile cu PDL, UNPR, UDMR şI grupul minorităţilor cu promisiunea că va fi sprijinit.
Pus de jurnalişti să comenteze afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu – “Stai să vedem ce facem cu premierul!” -, Boc s-a făcut că n-o înţelege. "Sunt în faţa dumneavoastră, îmi asum răspunderea pe Codul Muncii pe o lege extrem de importantă de care depind locurile de muncă ale românilor. Asta fac din primul până în ultimul moment al mandatului, indiferent cât va fi el. Demisiile şi remanierile nu se discută şi nu se fac prin presă", a declarat el, la finalul întâlnirii cu parlamentarii PDL.
Boc a arătat că noul Cod al Muncii va proteja mai bine angajaţii care vor îndeplini criteriile de performanţă stabilite contractual în faţa eventualităţii concedierilor collective, dar le va tăia salariaţilor cheful de bârfă. UDMR-iştii i-au promis şI ei premierului că îi vor sprijini demersul de asumare a răspunderii Guvernului dar cu condiţia să le fie acceptate amendamentele, la fel şI parlamentarii UNPR, care au cerut şI ei acceptarea unor amendamente. “În cadrul modificărilor pe care le propunem la Codul Muncii am ţinut, în mod expres, cont de propunerea UNPR-ului care spune foarte clar contractelor colective de muncă se reglementează prin lege specială>. Actualele contracte de muncă, inclusiv cele la nivel naţional rămân în vigoare, nu se modifică nimic. Problema contractelor colective, inclusiv a celor la nivel naţional, se va reglementa p