Mita era denumita "coffee" si era "traditie" la Vama Albita, astfel ca politistii de frontiera o primeau de la aproape fiecare trecator sau comerciant si daca nu cereau, sumele primite fiind între 10 lei si 100 de euro, se arata în referatul procurorilor DNA cu propunerea de arestare preventiva.
Procurorii anticoruptie noteaza in referat ca la Vama Albita se respecta "traditia", ca si in celelalte puncte vamale cercetate pana in prezent, astfel ca politistii de frontiera primeau mita de la aproape fiecare trecator sau comerciant si daca nu o cereau.
La Vama Albita, mita era denumita "coffee", iar sumele pe care le plateau cei interesati erau de obicei de 10 lei pentru simpla aplicare a stampilei, putand ajunge pana la 100 de euro. La fel ca si in cazul altor vami, banii erau preluati din pasaport, colectati la sfarsitul turelor si redistribuiti uniform tuturor celor implicati in grupare, se mai arata in referatul procurorilor.
Procurorii anticoruptie fac cercetari in cazul a 53 de politisti de frontiera de la PTF Albita, printre care si comisarul sef de politie Daniel Cristian Corbean, seful Politiei de Frontiera Albita, acuzati de luare de mita si sprijinire a unui grup infractional organizat. Dintre acestia, procurorii au retinut 40 de persoane, alte 13 fiind lasate libere, cu interdictia de a parasi tara.
Curtea de Apel Bucuresti a emis pana in prezent 15 mandate de arestare preventiva si urmeaza sa decida daca si ceilalti 25 de politisti de frontiera vor fi arestati. Potrivit Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale intocmite de procurori, in perioada noiembrie 2010 - ianuarie, acuzatii in exercitarea atributiilor de serviciu au pretins, primit sau acceptat sume de bani ca mita, atat in nume propriu, cat si in numele celorlalti colegi, pentru a trece cu vederea si a nu constata infractiuni, contraventii sau nereguli comise la