Unităţile alimentare, magazinele care comercializează produse alimentare, în special produse de origine animală şi depozitele alimentare sunt câteva dintre unităţile de alimentaţie publice giurgiuvene, pe care inspectorii sanitari veterinari din cadrul Direcţiei Sanitară Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu (DSVPS)le-au verificat în ultima perioadă.
Principalele nereguli constatate au vizat în principal modul de etichetare al produselor (în principal a celor din carne), şi condiţiile de depozitare ale acestora.
“ În urma neregulilor constatate, inpectorii DSVPS au aplicat amenzi în valoare de 46.000 de lei, pentru nerespectarea legislaţiei impuse” a spus pentru “Adevărul de Seară” directorul Dumitru Nae.
Inspectorii DSVPS goniţi de un patron
Doi agenţi economici din Giurgiu au fost amendaţi, deoarece modul de etichetare al produselor pe care le comercializa nu era corespunzător, un patron a fost sancţionat, după ce inspectorii au constatat că nu depozita alimentele în condiţii optime, iar altul a primit amendă pentru că a obstrucţionat organele de control, nepermiţându-le acestora să verifice produsele alimentare ce erau expuse spre vânzare. “Agenţii economici au obligaţia de a controla zilnic termenul de valabilitate al produselor, calitatea etichetării, modul de ambalare, precum şi modul de depozitare al acestora” a mai adăugat directorul DSVPS. Inspectorii au mai verificat şi o sifonărie, trei patiserii, un restaurant, o unitate de procesare a laptelui şi trei supermarketuri din Giurgiu. Mai sunt vizate spre a fi controlate, cabinetele medicale şi circumscripţiile sanitar-veterinare concesionate din judeţul Giurgiu.