Odată cu înaintarea în vârstă creşte şi riscul apariţiei bolilor de inimă, mai ales că tot mai multe persoane sunt adeptele hranei fast-food şi sunt sedentare. Medicii susţin că după 40 de ani creşte riscul atacului de cord şi a atacului cerebral, motiv pentru care recomandă persoanelor aflateîn această grupă de vârstă schimbarea stilului de viaţă. Potrivit specialiştilor, persoanele trecute de 40 de ani trebuie să mănânce mai puţin şi să reducă la o treime cantitatea de alimente cu carbohidraţi, precum orezul, cartofii şi pastele. Dacă sunteţi supraponderal şi nu ţineţi un regim corespunzător, va creşte nivelul colesterolului şi al tensiunii, factori care pun în pericol sănătatea inimii. Dacă însă vă schimbaţi stilul de viaţă, puteţi opri acest proces evitând apariţia unor probleme de sănătate în următorii zeci de ani.
Medicii recomandă abstinenţa alcoolică două zile pe săptămână. Cantitatea săptămânală recomandată este cel mult 21 de unităţi pentru bărbaţi şi 14 pentru femei (n.r. - o unitate este echivalentă cu 10 mililitri de alcool pur, astfel o halbă de 500 de mililitri de bere cu o concentraţie de 5% reprezintă 2,5 unităţi, în timp ce un pahar de 175 de mililitri de vin, cu o concentraţie de 12%, reprezintă circa două unităţi). Pentru persoanele aflate în această grupă de vârstă, specialiştii recomandă pilates pentru păstrarea unei ţinute corporale corecte. Femeile care continuă să facă sport la această vârstă reduc riscul de cancer mamar cu 47% şi de osteoporoză cu 45%.
Odată cu înaintarea în vârstă creşte şi riscul apariţiei bolilor de inimă, mai ales că tot mai multe persoane sunt adeptele hranei fast-food şi sunt sedentare. Medicii susţin că după 40 de ani creşte riscul atacului de cord şi a atacului cerebral, motiv pentru care recomandă persoanelor aflateîn această grupă de vârstă schimbarea stilului de viaţă. Potrivit specialiştilor,