Majoritatea angajaţilor români nu vor să lucreze part-time sau cu contract de muncă pe perioadă determinată. În general, aceştia preferă prefera un job pe o perioadă nedeterminată, chiar dacă este mai prost remunerat, susţin specialiştii în resurse umane.
Angajaţii de pe piaţa locală vor stabilitate financiară pe termen lung şi refuză sau acceptă cu greu să lucreze part-time sau cu contract de muncă pe perioadă determinată, explică specialiştii.
În acelaşi timp, angajaţii refuză astfel de contracte, pentru că se tem că nu îşi vor găsi rapid de lucru după finalizarea proiectelor.
În prezent, în ciuda faptului că este destul de greu să găseşti de lucru, peste 60% dintre angajaţi ar refuza un loc de muncă pe o perioadă determinată, potrivit unui studiu recent al unei firme de recrutare. În ceea ce priveşte disponibilitatea românilor de a lucra part-time, datele arată că peste 45% dintre români ar refuza un astfel de post.
Doar unu din zece angajaţi ar accepta un loc de muncă în orice condiţii, iar un sfert ar spune da unei oferte de angajare pe perioadă determinată doar din cauza condiţiilor dificile de pe piaţa muncii.
Datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) arată că doar una din cinci persoane angajate în 2010 au obţinut un loc de muncă pe perioadă determinată.
Mai mult de o treime dintre companiile din România cred că angajaţii în regim de muncă temporară sunt un element indispensabil în cadrul organizaţiilor lor, faţă de 23% cât este media europeană, potrivit unui studiu realizat de compania de resurse umane Manpower.
Cu toate acestea, cele mai recente statistici europene arată că doar 1% dintre angajaţii români au contracte pe perioadă determinată, în timp ce media UE este de 13,5%.
Majoritatea angajaţilor români nu vor să lucreze part-time sau cu contract de muncă pe perioadă determinată. În ge