La nivelul ţării noastre însă, masa de aer relativ rece, persistă toată săptămâna, dar în sud-est temperaturile vor fi ceva mai ridicate în aceste zone. Vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă, ce vor favoriza formarea de polei. Minimele se vor situa între minus 10 şi 0 grade, uşor mai scăzute în Bucovina şi în zonele depresionare, iar maximele între minus 5 şi 5 grade.
Marţi, iarna se întoarce în forţă în toată ţara. Ninge temporar peste tot, mai puţin în Dobrogea, unde sub influenţa aerului mai cald mediteranean, precipitaţiile se transformă în lapoviţă şi ploaie, favorizând producerea de polei. Vântul continuă să sufle mai tare în regiunile sudice, unde trecător va viscoli zăpada.
Maximele zilei, uşor sub normele climatologice ale perioadei, îndeosebi în Moldova, vor avea valori de la minus 5...minus 4 grade în Bucovina, până la 4...5 grade, pe litoral şi în regiunile intracarpatice, aflate în continuare la adăpost de aerul polar.
Iarna este la ea acasă şi în Capitală. Fulgii de zăpadă vor fi tot mai deşi şi vântul se va înteţi. După cele minus 5...minus 3 grade din zori, la prânz mercurul urcă cu greu la 0, cel mult 1 grad cu plus.
Nori grei se adună şi peste munţi marţi. Ninge, în plus, pe arii extinse, ba chiar în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali cantităţile de zăpadă vor fi de-a dreptul însemnate. Vântul se va intensifica uşor, îndeosebi pe creste şi pe platourile montane. Vremea însă nu dă semne că s-ar mai răci, însă valorile de temperatură sunt uşor sub normele climatologice.
Nici miercuri norii nu se lasă duşi de la noi din ţară. Ninge în continuare în sud, sud-vest şi în toate zonele de munte. În rest ninsorile se liniştesc şi mai cad doar pe suprafeţe restrânse.
În Dobrogea este în continuare uşor mai cald şi apar stropii de ploaie pe litoral, unde izolat se va produce şi polei. Vântul suflă mai i