În Craiova, 77% din copiii de trei şi patru ani vor fi nevoiţi ca de la toamnă să stea acasă cu o bunică, o bonă sau, dacă părinţii îşi permit financiar, să meargă la o grădiniţă particulară. Chiar dacă, potrivit datelor statistice, la nivelul municipiului Craiova, numărul copiilor de trei şi patru ani va depăşi, la momentul respectiv, 5.400, locurile în grădiniţe sunt mult mai puţine. „Pentru anul şcolar 2011-2012, în Craiova, la grădiniţele cu program prelungit sunt în jur de 900 de locuri disponibile, iar la cele cu program normal, aproximativ 300“, a declarat Veronica Georgescu, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. Aceasta a explicat că, pentru a răspunde la cât mai multe solicitări, grupele de preşcolari nu vor avea neapărat 20 de copii, aşa cum prevede legislaţia, ci 25-30.
„Cererea cea mai mare este pentru grădiniţele cu program prelungit, situate, în general, în zona centrală sau în Craioviţa, care e un cartier aglomerat“, a spus Veronica Georgescu, care a atras atenţia asupra faptului că înscrierile pentru grupa mică se vor face oficial la sfârşitul lunii aprilie, începutul lui mai.
În Craiova, 77% din copiii de trei şi patru ani vor fi nevoiţi ca de la toamnă să stea acasă cu o bunică, o bonă sau, dacă părinţii îşi permit financiar, să meargă la o grădiniţă particulară. Chiar dacă, potrivit datelor statistice, la nivelul municipiului Craiova, numărul copiilor de trei şi patru ani va depăşi, la momentul respectiv, 5.400, locurile în grădiniţe sunt mult mai puţine. „Pentru anul şcolar 2011-2012, în Craiova, la grădiniţele cu program prelungit sunt în jur de 900 de locuri disponibile, iar la cele cu program normal, aproximativ 300“, a declarat Veronica Georgescu, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. Aceasta a explicat că, pentru a răspunde la cât mai multe