2% din totalul angajaţilor Poliţiei de Frontieră au ajuns, în ultimele săptămâni, în arestul Poliţiei Capitalei, care a fost reamenajat pentru a le face loc agenţilor reţinuţi la Albiţa. Sursa: LIBERTATEASursa: VLAD STĂNESCU
1 /.
"Bilanţul" operaţiunilor anticorupţie derulate la frontierele României în ultimele două săptămâni este îngrijorător pentru mai-marii Internelor: aproape 200 de poliţişti de frontieră de la Siret, Moraviţa, Naidăş şi Albiţa au fost reţinuţi. Cu alte cuvinte, după cum admit oficiali ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), 2% din totalul angajaţilor instituţiei ocupă acum aresturile Poliţiei Capitalei.
De altfel, fostul arest "VIP" al poliţiei, situat pe strada George Georgescu (în centrul Bucureştiului) a fost "reamenajat" (a fost suplimentat numărul paturilor, iar câţiva zeci de arestaţi în alte dosare au fost mutaţi în aresturile poliţiilor din judeţele învecinate sau la Penitenciarul Rahova) pentru a-i putea găzdui pe agenţii şi ofiţerii "săltaţi" ieri-dimineaţă din Vama Albiţa (judeţul Vaslui).
"Ne aşteptam să se ajungă la o astfel de cifră încă din momentul în care ni s-a cerut să cooperăm în aceste anchete", au explicat resemnaţi reprezentanţii IGPF, potrivit cărora poliţiştii de frontieră reţinuţi aşteaptă acum deciziile instanţelor pentru a fi transferaţi în penitenciare. Unde, potrivit datelor oficiale, nu-şi vor putea întâlni alţi colegi: în prezent, un singur vameş este închis în penitenciar, la Jilava, nu pentru fapte de corupţie, ci pentru tâlhărie.
Tarife universale la frontiere
De altfel, şi în urma anchetelor de acum, doar câţiva vameşi au fost reţinuţi de la Siret şi de pe frontiera cu Serbia. Ieri, la Albiţa, niciunul nu a ajuns în faţa procurorilor DNA. Iar motivul e explicat simplu de anchetatori: "Nu se pune problema că ar fi «curaţi».